DINKELCULTERE SPELT

Ons speltbrood is gemaakt van alleen gemalen spelt, desem, zonnebloempitten, speltvlokken , gebroken spelt, lupine gris en een vleugje zout. Zeer geschikt voor mensen met gevoelige darmen of voor een gistvrij dieet.
Maar vooral gewoon erg lekker!


In het Duits heet spelt Dinkel, en we wonen ook nog eens in de gemeente Dinkelland.?
Toen wisten we wel hoe we ons speltbrood gingen noemen.?
De toevoeging Culture staat voor het gebruik van ons eigen desemcultuur (gemaakt van tarwemeel en water).?

Spelt wordt ook wel oertarwe genoemd en het is ideaal voor mensen die niet goed tegen normale tarwe kunnen.?
Spelt is ??n van de meest eiwitrijke graansoorten, het bevat 10 tot 25 % meer eiwit dan tarwe.?
Er zit bovendien veel meer vitamine B en E in. Spelt bevat ook nog eens de mineralen ijzer, kalium, magnesium en fosfor.
Het zit boordevol vezels en dat maakt dat je je sneller verzagdigd voelt.?
Door de lage glycemische index blijf je langer verzadigd.?
Resultaat: minder suikerdips.